Téma:Hibrideké a világ !!!!!?
Készítette:András
Dátum:2009.01.20, Kedd 20:52
Címszó:Válasz: Válasz: Válasz: Válasz: Válasz: Hibrideké a világ !!!!!?Hi!
Fery, ez igy sztem nem jó :)
Ha én normális madárszerető ember vagyok, akkor itthon megfigyelem h melyik fiatal állt össze ha esetleg olyan sokáig nálam volt, és persze hogy ugy adom inkább el, mint hogy hazahozzam az egyiket és kényszerpárt vállasszon. De miért is tartanám meg, hiszen a fiakat el kell adni, ha mindegyiket megtartom akkor éhenhalnak! Mondjuk én speciel azt is figyelembe szoktam venni ha mutációkrol van szó hogy melyiket melyikkel raknám össze a vevő helyében, ez nekem is jó, mert igy nem kutyulják össze a sokszor kezdő madarászok a szineket vagy alakokat. Javul a hazai génállomány. Erre nekünk kutya kötelességünk odafigyelni! Én mostmár igy is teszek, rájöttem hogy "profizmust" kell belecsempészni a dologba különben nem jutunk semerre.
Mindezekhez amit leirtam viszont bizni kell az eladóban, nekem pedig a vevőben hogy tényleg ne rontsa el az esetleg sok munkával összehozott fiakat. Nem kellene ennyire ellenségeskedni, mindig lesznek buta emberek. Gyerek korom óta madarászok és még néa most is mellényulok, ebben ugyanugy benne lehet az eladó és a vevő egyaránt, szerencsés vagyok hogy a szüleim nem tagadtak ki amennyi pénz eluszott már a hibámból! Mégis nagyon kevés embere haragszom akitől "döglött/nem pár" madarat vettem, mert egyszerüen meg kell egymásba bizni ahhoz hogy segitsük egymást.
Ha valakit azok a dolgok nem érdekelnek hogy a madárnak mekkora a mérete, milyen egészégi állapotban van, milyen mutáció és hogy mégis vajon mit hordozhat, az vagy kezdő madarász vagy "termelő". És ez olyan biztos minthogy itt irok, utóbbi okoskodása is kiütközik, nekik nem is adok el madarat mert még a negyedét is sokalják (persze lehet h a következő szimpatikus embernek a feléért is eladnám). De ez már más téma, az embernek szive joga annyiért adni a madarait amennyit ő gondol, sztem (ne kezdjetek ki én nem sokszor garasoskodom csak ha szükségem van rá, hol árultam én nagysándorokat meg ilyeneket a tavalyi ár duplájáért, mi?), tekintve mennyi munka és kötség van vele ha az ember tényleg odafigyel a madarakra akkor én azt mondom nagyon olcsó a madár, csak a kupecoknak jó meg a sok irigynek hogy ilyen olcsó! Egyáltalán hogy lehet a világ legjobb időtöltésére irigy valaki, nemértem. És miért olyan buták az emberek h azt hiszik ha vesznek egy pár madarat akkor abbol egy éven belül meggazdagodnak?!
Bocsi ha valakit megsértettem, csak kikivánkozott belőlem!
Üdv!
Előzmény: Document Link Icon
A teljes téma áttekintése.