Téma:Hibrideké a világ !!!!!?
Készítette:Gyula
Dátum:2009.01.21, Szerda 10:35
Címszó:Válasz: Válasz: Válasz: Válasz: Válasz: Hibrideké a világ !!!!!?Szia Fery!
Az én olvasatomban az a 10 éves nagysándor pár, az PÁR, de nem költő, ill. tenyészpár. Egyébként az itt leírtakkal teljesen egyetértek. Sajna ma Magyarországon nem sok emberben lehet megbízni. Hiába, a pénz az úr, és nem sokan akarnak lenyelni egy rossz vásárlás után több tízezer forintos veszteséget. Egyébként tőlünk nyugatra is átpalizzák az embert, nem is akárhogyan!

Szia Gyula.
Azért kicsit durva hasonlat, mert őket nem szokták "pár"nak árulni. Az elég pontos észrevétel -és engem/is/ nagyon zavar hogy "..1éves nagysándor pár eladó.." És ezeknél 99%ban nincs DNS teszt tehát számomra nem pár!
És ha van egy pár /maradjunk a nagysándornál/ madaram 10-12éve van nálam. Ellenkező neműek harmonizálnak stb. de még soha nem pároztak és eből kifolyólag nem volt fiókájuk! Ezenkívül harminc pár madarat sikerül szaporítani, de ők nem akarnak! Akkor ez most pár vagy nem? (ez nem konkrét példa...)
Tehát engem csak az a "pár" szócska bánt! Ne akarják már rám beszélni ezzel a szöveggel! Mert ezek a nyilvánvalóan még az ivarérett kortól nagyon távol állnak, de "én csak egyben adom mert pár -vagy mint hallotuk ellenkező neműek..."

Nagyon szépen meg van fogalmazva hogy kit hogy nevez(z)ünk, de azt csak az eladó tudja hogy igaz-e amit Ő mond! Mert nagyon sokszor találkozni azzal a fogalommal hogy ivarérett "kőltőpár". Ezért közel dupla áron van! Ha tényleg igaz oké,de hát ezt bizonyítani nem lehet és sajnos azt úgysem mondja az eladó hogy "persze, évek óta nálam van fogalmam sincs hogy mi a nemük stb." Hanem "pont most ivarérett"/persze nem gyűrűs/ "meg már költött is, de csak egyszer-kétszer tehát nincs kitojatva, bla-bla"
Lehet kicsit elkanyarodtunk a témátol de röviden, szerintem ha fiatal madarakat akarunk eladni akkor ne ragaszkodjunk ahhoz hogy "csak párban..." Ha tuti pár tardsd meg...

De ez nem ellenvélemény !!! Majdnem teljesen eggyetértek vele.

Köszönöm az eszmecserét.
Üdv, Fery..


Előzmény: Document Link Icon
A teljes téma áttekintése.