Téma:Hibrideké a világ !!!!!?
Készítette:Fery
Dátum:2009.01.20, Kedd 19:54
Címszó:Válasz: Válasz: Válasz: Válasz: Hibrideké a világ !!!!!?Szia Gyula.
Azért kicsit durva hasonlat, mert őket nem szokták "pár"nak árulni. Az elég pontos észrevétel -és engem/is/ nagyon zavar hogy "..1éves nagysándor pár eladó.." És ezeknél 99%ban nincs DNS teszt tehát számomra nem pár!
És ha van egy pár /maradjunk a nagysándornál/ madaram 10-12éve van nálam. Ellenkező neműek harmonizálnak stb. de még soha nem pároztak és eből kifolyólag nem volt fiókájuk! Ezenkívül harminc pár madarat sikerül szaporítani, de ők nem akarnak! Akkor ez most pár vagy nem? (ez nem konkrét példa...)
Tehát engem csak az a "pár" szócska bánt! Ne akarják már rám beszélni ezzel a szöveggel! Mert ezek a nyilvánvalóan még az ivarérett kortól nagyon távol állnak, de "én csak egyben adom mert pár -vagy mint hallotuk ellenkező neműek..."

Nagyon szépen meg van fogalmazva hogy kit hogy nevez(z)ünk, de azt csak az eladó tudja hogy igaz-e amit Ő mond! Mert nagyon sokszor találkozni azzal a fogalommal hogy ivarérett "kőltőpár". Ezért közel dupla áron van! Ha tényleg igaz oké,de hát ezt bizonyítani nem lehet és sajnos azt úgysem mondja az eladó hogy "persze, évek óta nálam van fogalmam sincs hogy mi a nemük stb." Hanem "pont most ivarérett"/persze nem gyűrűs/ "meg már költött is, de csak egyszer-kétszer tehát nincs kitojatva, bla-bla"
Lehet kicsit elkanyarodtunk a témátol de röviden, szerintem ha fiatal madarakat akarunk eladni akkor ne ragaszkodjunk ahhoz hogy "csak párban..." Ha tuti pár tardsd meg...

De ez nem ellenvélemény !!! Majdnem teljesen eggyetértek vele.

Köszönöm az eszmecserét.
Üdv, Fery..


Szia!
Szóval a szerelmes pár az nem pár, és egy házaspárnak ha nincs gyereke az sem pár? Legalábbis a Te olvasatod szerint. Szerintem pedig:
PÁR-ként lehet hirdetni azt a két ellenkező nemű madarat,amelyeknél ivari különbség, vagy DNS, vagy endoszkópos vizsgálat alapján meg lett állapítva az ellenkező neműség, ÉS harmonizálnak egymással(együtt esznek,alszanak,tollászkodnak, esetleg párosodnak)
KÖLTŐPÁR-ként lehet hirdetni azt a PÁR-t, amelyek már raktak megtermékenyitett tojást, de valamely oknál fogva még nem neveltek fiókákat( nem ülte végig a költést,nem keltek ki a kicsik vagy elpusztultak kikelés után, esetleg nem etettek a szülők)
TENYÉSZPÁR-ként lehet hirdetni azt a KÖLTŐPÁR-t, amelyek már neveltek föl fiókákat!
Na ez még úgy sem volt így leírva sehol. Várom az ellen véleményeket!Persze, nem olyan jellegű de azért engem zavar az a " ...pár..." szócska!
Nálam is lakott bent egy aranysapkás aratinga és egy barátpapagáj, de nem hinném hogy valaha is párnak mondtam volna! Számomra onnantól pár a pár ha már a párzás megvolt és megvannak a tojások!
Nekem 15 olyan "párom" van ami már eggyütt van egy ideje, java most lessz ivarérett és van ami már túl is lépte a kort-de még szerintem nem pár mert fiókát nem neveltek! Pedig eggyütt esznek-isznak, alszanak, tollászkodnak(de attól lehet két azonos nemű testvér is...). Van közte olyan ami két éve foglal el külön helyet azért mert "pár".
Koruknál fogva az idén várható tőlük fióka, és ha így lessz akkor tényleg pár a pár!!
Igaz-és ezt a madarászok szeretik kihasználni-, a kettő az egy pár!!
Előzmény: Document Link Icon
A teljes téma áttekintése.