Téma:Segítséget szeretnék!
Készítette:Tom
Dátum:2004.09.22, Szerda 18:11
Címszó:Válasz: Segítséget szeretnék!Szia!
Bocsi, hogy csak most reagálok, de valahogy nem láttam a válaszodat, biztos aznap annyian írtak, hogy lecsúszott a főoldal első 10 hozzászólásáról, én meg nem néztem meg eddig az archívumot :)

Az biztos, hogy egyik percről a másikra nem fog megváltozni a madár a könyvben leírtak hatására, nagyon sok türelmet igényel (jákósok tudnának mesélni:), de mivel még fiatal biztos menni fog. Tudjátok esetleg a madár nemét? A jákók sokszor ún. egyszemélyes madarak, azaz a családból kinéznek vkit aki szimpi nekik, a többiek pedig le vannak ejtve jó esetben, rossz esetben szexuálisan is kötődni kezd emberi "párjához" és akkor jaj a többieknek, főleg az ellenkező nemű gazdihoz vonzódhat. Ezt el kell kerülni, a tengerentúlon eléggé rávetették magukat a papagáj-lélektanra, sok dolog működhet, bár azért szerintem van néhány gyermeteg ötletük is.
A kalitkára nem mondanám, hogy húúú, nagyon kicsi, persze nem is óriási, de tartanak szürkéket asztali kalitban is (persze csak aludni), és remekül elvannak. A jákó nem túl hosszú, így elég sztem a 60x80x140.
Ha van lehetőségetek/kedvetek, akkor érdemes barkácsolni neki vmi. kalitkán kívüli "játszóteret", nem nagy dolog, egy-két erős faág, kötél, lánc, csompapír alá és kész. Raktam fel képet: "játszótér"! Nagyon élvezik. De ha majd belejöttök, akkor nézzétek meg a többi képet is a kedvencek között, néhol az egész nappali egy nagy-nagy madár-játszótér, nagggyon jók. :)
üdv Tom
Előzmény: Document Link Icon
A teljes téma áttekintése.