Téma:Segítséget szeretnék!
Készítette:Tom
Dátum:2004.09.22, Szerda 20:54
Címszó:Válasz: Segítséget szeretnék!Szia!
Nem hiszem, hogy a kalitkátok rácsa ártana a madárnak, minden gyártó horganyoztatja, a Ferplast is.
Az alma ill. egyéb gyümölcsök savassága sajnos minden fém felületkezelését kikezdi előbb-utóbb, kivéve, ha szinterezett, azaz műanyag festékkel bevont, azt viszont a nagyobb madarak gyorsan leropogtatják, nem is használják nagy kalitoknál.
Egyébként amikor csináltam a saját kalitkámat (az azért kicsit bonyolultabb, mint egy játszótér) jól megnéztem a régebbi magyar gyártmányú kalitomat és a Ferplastokat is, és azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem éri meg a méregdrága olasz gyártmány, semmivel sem jobb, annyival meg főleg nem, amennyivel drágább, adott méretű kalitot min. dupla, de akár tripla áron adnak :(((( A madár ezt úgysem értékeli. Ráadásul Ferplastból még a márkakereskedésben sem láttam igazán nagyot (min. 1m3) légterűt, ha van, akkor is csak rendelésre valószínűleg, bele sem merek gondolni mennyibe kerülhet, ha egy kb. 90x60x140-est 150.000-ért vesztegetnek. Elég röhej, hogy drágább, mint a madár...
Ha van kedved megírhatnád az emilemre, hogy milyen kalitkátok van és kitől, melyik magyar gyártótól, kíváncsi vagyok! ;)
Az mit jelent, hogy a kalitka sarkában vakaródzik? Nincs vmi élősködője?
Nyugodtan szólj, ha vmi barkácsolási tippet szeretnétek!!
üdv Tom
Előzmény: Document Link Icon
A teljes téma áttekintése.