Téma:Segítséget szeretnék!
Készítette:Tom
Dátum:2004.09.19, Vasárnap 20:58
Címszó:Válasz: Segítséget szeretnék!Szia!
Először is, szerintem gyorsan szokj le arról, hogy a madár a válladon csücsül, mert ha éppen akkor jön rá vmi agresszív ötperc, akkor nagyon-nagyon megsebesíthet. Ha majd rendbejön lelkileg, akkor megint lehet a válladon, bááár sokan nagyobb papagájok esetén egyáltalán nem ajánlják a vállon ücsörgést.
Nincs jákóm (elég spec viselkedésű), a helyedben én írnék Csillának, de mivel még nem amiatt csíp a madárka, mert nemileg érik, valószínűleg vmi más zavaró tényező ösztökélheti erre. pl.: kicsi a kalitka, túl frekventált helyen van, zavarja a kutya/macska stb. De sajnos az is lehet, hogy egyszerűen ilyen a természete.
Ha van rá lehetőséged/nyelvtudásod érdemes beszerezni egy papagáj-viselkedéstannal, vagy kifejezetten jákókkal foglalkozó könyvet. Ezek főleg angolul/németül kaphatók, azaz éppen, hogy nem kaphatók itthon, de Pesten, a körúton, a Rigó utcától nem messze található egy idegennyelvi könyvesbolt, ahol meg lehet rendelni külföldi könyveket, a poén az, hogy pár százalékkal drágábban csak, mint a könyv eredeti ára. Szóval felmész pl. az Amazon.com-ra, vagy a Barnsandnobles.com-ra (USA könyáruházak) a keresőbe beírod, hogy african gray, erre kidob min. 50 könyvet, aztán csak győzz válogatni. Fel kell írni a címét, írót, kiadót, isbn számot és ez alapján behozzák a könyvet.
Viszont! Ha gondolod, megbeszéljük és én szívesen kifénymásolok Neked egy csomó oldalt, elküldöm postán v. odaadom személyesen, ha Bp-en jársz :)
üdv Tom
Előzmény: Document Link Icon
A teljes téma áttekintése.