Téma:Hibrideké a világ !!!!!?
Készítette:Gyula
Dátum:2009.01.20, Kedd 9:27
Címszó:Válasz: Válasz: Válasz: Hibrideké a világ !!!!!?Szia!
Szóval a szerelmes pár az nem pár, és egy házaspárnak ha nincs gyereke az sem pár? Legalábbis a Te olvasatod szerint. Szerintem pedig:
PÁR-ként lehet hirdetni azt a két ellenkező nemű madarat,amelyeknél ivari különbség, vagy DNS, vagy endoszkópos vizsgálat alapján meg lett állapítva az ellenkező neműség, ÉS harmonizálnak egymással(együtt esznek,alszanak,tollászkodnak, esetleg párosodnak)
KÖLTŐPÁR-ként lehet hirdetni azt a PÁR-t, amelyek már raktak megtermékenyitett tojást, de valamely oknál fogva még nem neveltek fiókákat( nem ülte végig a költést,nem keltek ki a kicsik vagy elpusztultak kikelés után, esetleg nem etettek a szülők)
TENYÉSZPÁR-ként lehet hirdetni azt a KÖLTŐPÁR-t, amelyek már neveltek föl fiókákat!
Na ez még úgy sem volt így leírva sehol. Várom az ellen véleményeket!Persze, nem olyan jellegű de azért engem zavar az a " ...pár..." szócska!
Nálam is lakott bent egy aranysapkás aratinga és egy barátpapagáj, de nem hinném hogy valaha is párnak mondtam volna! Számomra onnantól pár a pár ha már a párzás megvolt és megvannak a tojások!
Nekem 15 olyan "párom" van ami már eggyütt van egy ideje, java most lessz ivarérett és van ami már túl is lépte a kort-de még szerintem nem pár mert fiókát nem neveltek! Pedig eggyütt esznek-isznak, alszanak, tollászkodnak(de attól lehet két azonos nemű testvér is...). Van közte olyan ami két éve foglal el külön helyet azért mert "pár".
Koruknál fogva az idén várható tőlük fióka, és ha így lessz akkor tényleg pár a pár!!
Igaz-és ezt a madarászok szeretik kihasználni-, a kettő az egy pár!!

Előzmény: Document Link Icon
A teljes téma áttekintése.