Téma:új tag a csapatban
Készítette:Sanyi
Dátum:2004.12.15, Szerda 12:24
Címszó:Válasz: nagysanyi vs. hegyi+törpe, vagy másA hegyi hím mutatós, de beszédkészségről nincs tudomásom, ellenben a hangja elviselhetőbb tud lenni mint egy nagysanyinak(aki ezt a hangot ritkábban hallatja, amennyiben megfelelő körülményeket tudsz neki biztosítani. Összehasonlításként a ns mozgásigénye kisebb, ha naponta néhányszor reppenhet párat az bőségesen kielégíti(miként a legtöbb nagypapagáj, inkább eltollászkodik és rágicsál a nap túlnyomó részén), intelligenciája jóval fejlettebb a hegyinél(akinek elég jelentős a igénye a repülésre).
Aki, alapos megfontolás után, hosszú távon egyedül tartani szándékozik egy papagájt, annak az alábbi fajok közül érdemes választani:
Nagysándor, szakállas, kína, király, aratingák, Phyrrhura-k, amazonok, jákók, kakadúk, arák és nem utolsó sorban hullámos, futó papagáj vagy nimfa(akik, bár sokak számára kommersz madárnak számítanak, jól viselik az ember, mint társ, társaságát, mégha néha a sarokba is tojják tojásaikat).
Természetesen a felsorolás nem teljes, hiszen nagyon beválhat szobamadárként, még sok más faj is, mint pl. a Pionus-ok, vagy a szenegáli.
Mindenféleképp olyan madarat válassz, akinek a minimális igényeit biztosítani tudod.
Előzmény: Document Link Icon
A teljes téma áttekintése.