Téma:rozs
Készítette:Béla
Dátum:2008.03.08, Szombat 18:23
Címszó:Válasz: Válasz: Válasz: Napraforgó



Sziasztok

A lenmagról biztosan tudom, hogy nem célszerű csíráztatni,mert egy nyálka anyagot választ ki, amely mosással is nehezen távolítható el.
Azt viszont sehol nem sikerült megtalálnom, hogy a napraforgó miért ártalmas. A napraforgót úgy ajálja minden külföldi csíráztatással foglalkozó lap, mint a legkönnyebben csíráztatható magféleséget. Sőt a kezdőknek is javasolja mint könnyen kivitelezhető technológiát. Ha ártana akkor évente jómagam is 40-50 fiatalt (amazon, kakadú,jákó)kiirtanék, Gáloséknál viszont százas nagyságrendet jelentene és nem elsősorban "nimfa papagájból"
A napraforgót sok éve csíráztatom, nem kell okvetlenül áztatni, mint ahogy azt a szakirodalom javasolja. Elég az elején egy alapos , több vízből történő átmosás, utána 6-7 óránként a mosott magot átkeverem, és akár a második nap öblítés után etethető.
A napraforgót (csak feketét) csíráztatom és etetem, de a heti étrendben 1 alkalomnál gyakrabban nem szerepel. A többi napon babfélék (mungó) és lisztes magvak szerepelnek csíráztatott állapotban.
Előzmény: Document Link Icon
A teljes téma áttekintése.