Készítette:Sólyom Szilvia
Dátum:2003.12.12, Péntek 19:46
Címszó:börtön
Kategória:A Parrotland-el kapcsolatos dolgok
Tisztelt madártartók!

Szeretném leírni véleményemet a Börtön-e a fogság? című cikk azon két kijelentésével kapcsolatban, miszerint a fogság nem börtön, hiszen "az állat is bezárja magát, csak itt nem láthatóak a rácsok, de ettől még nagyon is hangsúlyozott határok léteznek", valamint "A fogságban tartás ezért sok szempontból az állat számára ideálisabb körülményeket biztosíthat, mint a szabad természet. A jól elhelyezett állat nem érzi magát fogságban, nem nyomasztja a bezártság. A jól elhelyezésen azt értjük, hogy az állat által igényelt territóriumot leszűkítjük oly módon, hogy az továbbra is tudja fedezni az állat szükségleteit, de jóval kisebb helyen."
Én szíves figyelmébe ajánlom mindenkinek aki a fentiekkel egyetért, azt a lehetőséget, hogy bebörtönözzük, ugyanakkor mindenféle ínyencséggel ellátjuk. Gondolom, ha gyermeke ide fog születni (mert persze méltópárt is keresünk), ő már kimondottan jól fogja ott magát érezni, hiszen nem is tudja, milyen a szabad élet.
Minden állatnak van territóriuma, de az a papgájok esetén hatalmas terület, ahol szabadon röpködnek, és azt bármikor elhagyhatják. A fogságban tartás szó szerint börtön, és míg a kalitkájukban sínylenek, addig eredeti élőhelyükön sok fajt (például az arákat) a kihalás fenyegeti.
Ráadásul az arák, mint sok más papagáj faj, társas madarak. Úgyhogy mindenki, aki ilyen madarakat fogságban tart, nemcsak örök életű börtönre és magányra ítéli ezeket az értelmes, hatalmas szabadség igényű állatokat, hanem egyben kipusztulásukhoz is hozzájárul.


Mindenkinek hasonlókat kívánva, ahogy az állatával bánik:
Sólyom Szilvia
(ötöd éves biológus hallgató)

A teljes téma áttekintése.