Téma:Nagy sándor ordít
Készítette:karel
Dátum:2007.08.30, Csütörtök 12:48
Címszó:Válasz: Válasz: Válasz: : : : Válasz: : Válasz:KarelnakÜdv!

Akkor is leírom sokadszor is :):):) hogy hiába tippel bárki bármit fej meg csőr formából meg méretből meg színek találkozásának vonalából meg akár miből, az nem ér semmit. AZ CSAK EGY TIPP. UGYAN ANNYIT ÉR MINT MIKOR MEGTIPPELED A LOTTÓN A NYERŐ SZÁMOKAT. itt is tippelsz meg ott is tippelsz, különbség nincs csak az arányoknál, mondjuk ötös lottón 90-ből ötöt kell eltalálni, itt meg 2-ből egyet, ezért itt nagyobb az esély a sikeres találatra, de ugyan úgy hasra ütés elvén működik.

Valóban én is figyelem őket, de eddig nem találtam olyan különbséget amiből ivarra lehetne következtetni. Mind a fej formája/mérete, mind a csőr formája/mérete egyes fajoknál bizonyos tollak sűrűsége/ritkasága hossza/rövidsége mittomén mind mind egyedi különbség, nem pedig ivarjegy. (Egyébként sokszor volt már olyan hogy azt hittem hogy, aztán rájöttem hogy dehogy. )
(vannak olyan fajok egyébként (azok közt ahol első ránézésre nincs ivari kétalakúság) ahol van különbség valamelyik (direkt nem írom le hogy melyik) tolltípusnál, de ez a különbség is olyan hogy mérni kellene és átlagolni, átlagtól erre lévők lennének hímek, arra lévők pedig tojók.)
Viszont ha már itt tartunk akkor a madár szempontjából lényegesen kevesebb stresszel jár ha megfogjuk, egy tollát kitépünk, mintha 10 percen keresztül fosztorgatjuk meg tolómérővel bohóckodunk körülötte.
Huuúúhh.. Ez most úgy hangzik mintha valamelyik ivarvizsgálattal foglalkozó labor munkáját propagálnám. Pedig nem. Sőt, reményeim szerint saját célra szánt madaraknál rövidesen mellőzhetem a munkájukat. :):) (Anélkül hogy méricskélnék meg fejformára meg hülyeségekre építenék.)

Előzmény: Document Link Icon
A teljes téma áttekintése.