Téma:Nagy sándor ordít
Készítette:karel
Dátum:2007.08.26, Vasárnap 17:26
Címszó:Válasz: Válasz: Válasz: Válasz: Válasz: Válasz: Válasz: Válasz: : Válasz: Nagy sHali!

Szerintem halvány fogalmad sincs arról hogy mit írtál.

„Tízenpár évvel ezelőtt pl.tudtommal egyetlen példányt sem volt szabad befogni és fokozottan veszélyeztetett fajnak számított”

Esetleg ma már be lehet fogni és már nem veszélyeztetett?

„Még a budapesti állatkert sem tudta kicserélni a két hímből az egyiket tojóra(ezt a hiradóban is bemondták).”

Hülyeség. Az állatkert anno azért nem tudta elcserélni mert nem akarta. Szerinted pár évvel később hogy jutottak hozzá egy tojóhoz? Becsempészték?
Egyébként most is csak annyi az akadálya egy tojó beszerzésének az elpusztult helyett hogy nem akarják. Vagy ha annyira nincs rá pénz akkor miért nem adják vagy cserélik el a hímet, meg a lányát. Mert ennek így tényleg nincs értelme.

„De kérdem én;mit változott a helyzet rövid tíz év alatt,hogy mostmár szabadon vásárolhatjuk,tenyészthessük,tarthassuk Őket és csak pénzkérdés az egész!?”

Mindössze annyi hogy ami ellen annyira ágálsz, mármint hogy fogságban szaporítsák őket, szóval az nagyon jól megy. Ha esetleg még nem jutott volna el akkor súgok: amiket hirdetnek különböző helyeken azok egyik sem befogott állat hanem az összes fogságban született. (bár most ez sem pontos, mert láttam már egy olyan hirdetést ahol tizenegy-két éve fogott madarat hirdettek eladásra.)

„Én nagyon is egyetértek a minisztériumban azzal a taggal(nem tudom a nevét,de Ő dönti el,hogy beengedi-e az országba az egyes madarakat)Hogy nem engedi be az országba a Jácintokat,legalábbis túlnyomó többségben nem !Én sem engedném ,pedíg nagyon tetszik a Jácintara,de tudni kell lemondani!”

Ki mondta hogy nem engedik be őket? Mindössze annyi a korlátozás hogy Európán kívülről nem engedélyezik a behozatalt. Ami megint olyan dolog hogy van is benne ráció meg nincs is...


„Szóval alapvetően nem értem,hogy mi változott rövid tíz év alatt?!”

Erre már válaszoltam.


„Vagy valaki úgy döntött,hogy "csak véghez kell vinnümk a fajta kiirtását,ha már olyan sikeresen belekezdtünk,és milyen szép eredményeket értünk el eddíg!"”

Tudom hogy feleslegesen említem meg mert már kismilliószor leírtam hogy nem fajta hanem faj, csak még mindig nem tudtad megjegyezni, de újra megteszem. Szóval NEM FAJTA, HANEM FAJ.


„Szóval szerintem az a cél,hogy ha valaki megvesz egy Jácintot,akkor csak abban az esetben tegye őket párba,ha a szaporulatot nem akarja eladni,csak egyszűen szeretné,hogy minél több példány legyen még belőlük !”

Hogy ebben neked mi a jó?


„De kérdem én,ki az aki így gondolkodik,és ezt anyagilag meg is engedheti magának?!Sajnos a madaraknál nem működnek a különböző rehabilitációs programok,mint mondjuk a Csimpánzoknál,és még jónéhány állatfajnál!”

Hát ezt meg honnan vetted hogy madaraknál nem működnek a rehab programok? Hülyeség. De legalább fejlődsz mert itt már fajokról beszélsz.


„Szóval a cél az lenne ,hogy ne tenyésszék őket,mert ha nincs kínálat,akkor nincs kereslet és a még szabad példányokat szigorúbban védjék,és ne lehessen több példányt befogni!”

Jézusom!!! Én nem értek a piaci törvényekhez, de ez akkora ökörség mint ide Nagykáta. Ha nincs kínálat attól még lesz kereslet, csak az ár lesz magasabb amiért be lehet szerezni. Ha nincs kínálat fogságban szaporítottakból akkor pont hogy fel fog lendülni az illegális befogás.


„Mert valljuk be;a tartásuk költséges,finnyás és válogatós madarak,sokat kell rájuk költeni(nézted már a neten,hogy mennyibe kerül a makadámdió,ami nekik alaptakarmány?!)”

Mennyivel költségesebb a tartása a többi aránál? Sztem ha azt nézi valaki hogy tényleg mindent megadjon a madarainak amire neki szüksége van akkor az arák közül valószínűleg (ha tévednék szóljon valaki!) a manilata tartása lesz a legköltségesebb. (A manilata táplálékspecialista). (Ennek ellenére szerencsétlenek elvegetálnak más kajákon is, csak hát az eredmények nem az igaziak a tenyésztése során. Szaporodik itt-ott ugyan, de kevés helyen.)
Nem tom láttad-e hogy Bpest zoo-ban mit esznek a jácintok? Ha azon elélnek akkor sztem nem lehet gáz a takarmányozásuk, legalábbis annyira biztos nem mint ahogy írtad.

„Én amellett vagyok,hogy maradjanak csak szabadok,amennyi még szabadon van,mert szegényeknek az egyetlen bűnük csak az,hogy olyan csodálatosan szépre teremtette öket a Jóisten!”

Ezzel simán egyetértek. Viszont a fogságban tartottaknál én simán előírnám hogy egyedül ne lehessen őket tartani, minimum két madár legyen együtt, az sem baj ha azonos ivarúak. Ha valaki mindenáron tartani szeretne és van pénze egyre, akkor legyen pénze minimum kettőre. Ugyan így tennék minden olyan madárral ami bejelentés köteles. Persze megfelelő hely mellett. Így nem lenne olyan sok gond a depis madarakkal, mert lekötnék egymást.


Előzmény: Document Link Icon
A teljes téma áttekintése.