Téma:Nagy sándor ordít
Készítette:Tatai Sándor (WebMaster)
Dátum:2007.08.27, Hétfő 20:31
Címszó:Válasz: Válasz: Válasz: : : Válasz: : Válasz:DonnakHellóka mindenkinek,

anniyban szeretnék hozzászólni a témához, hogy a kék-sárga ara átlagos testömegét 900 - 1300g közé szokták sorolni, ami ugyebár az átlag. Ez tehát a 'normális' 'átlagos', mondjuk úgy: versenysúlya :-) egy ilyen papagájnak. Ettől persze egyes egyedek eltérhetnek - mint ahogy az embereknél és vannak égimeszelők és alacsonyabbak az átlagnál.
Ha Tünde madara már négy hónapos, akkor már egy lényegében kifejlett papagájról beszélünk, ahol az egy kiló egy elfogadható, sőt 'elvárható' tömeg. Az én két kézzel nevelt madaram is kb. ilyen tömeggel rendelkezett ebben a korban, igaz azok zöldszárnyúak voltak, de itt a két faj között termetben nincs igazán különbség.


Most egy hétig nem voltam itthon (nyaraltam). Elmentem egy papagáj showra, amiről nemsokára rakok fel egy video-t. Azért említem, mert ott láttam egy 'kapitális' méretű zöldszárnyú arát (tuti, hogy hím volt - válószínűleg mondták is, hogy hím, de spanyolul nem sokat tudok). Szerény véleményem szerint, az a madár másfél kiló volt legalább.
Előzmény: Document Link Icon
A teljes téma áttekintése.