Téma:Nagy sándor ordít
Készítette:Don
Dátum:2007.08.25, Szombat 17:50
Címszó:Válasz: Válasz: Válasz: Válasz: : Válasz: Nagy sándor ordít-DonnakHi!

Hát a nimfák nemének megállapításához nem értek, csak a vad típus, és ivarérett medarak esetén tudom eldönteni, hogy melyik a fiú, melyik a lány. A méretről meg annyit, hogy az idén tavasszal a 20. (!) életévét betöltött nimfám most már jóval kisebb, mint ifjú korában volt, bár, hogy hogy mehet össze egy madár- hiszen (ha csak nem extrém módon elhízott) a csontrendszere a mérete alapja- nem értem...
Amúgy én is úgy tudom, hogy a hímek fütyülnek olyan hangszínnel, mint az ember, a tojók nem, de egyáltalán nem vagyok szakértő a témában. Zsolt jelzőjét (vagy állítmány volt?) meg ki szokta moderálni a webmaster, alig hittem a szememnek, mikor ezt olvastam.
Az a gond, hogy valahogy nem úgy pezseg már a fórum, ahogy kellene. Mikor a különféle fajok együttéléséről, az agresszióról ment a diskurzus, rögtön megkaptuk, hogy Konrad Lorentz hülyeségeket firkált, meg különben is a varjúfélék nem papagájok, még Lipták tanár úr is megkapta a magáét. Lassan már azon fog menni a vita, hogy a papagájok madarak-e v. valamiféle felsőbbrendű csodalények. Nagyon sokan már annyira megsértődtek, hogy nem járnak ide, pedig egy nyilvános vita színterén előbb-utóbb kiosztanak mindenkit, mint ahogy most én tettem Tündével. Bárkivel (aki cigarettázik) megeshet hasonló dolog, de az ilyen eset után az ember bűntudatot, meg szégyent érez, nem pedig sztoriként meséli. Egy madár tollazata igen könnyen belobbanhat, és az élve megsülés nem a legkellemesebb halálnem.
Itt mindenki harcias természetvédő, sokan felemelik a hangjukat a különféle fajok védelmében, mégis arról megy az értekezés, hogy lehet jácint arát beszerezni. Miért nem mindjárt pandát? Az még drágább, még védettebb, még nagyobb kuriózum. Egyszerűen semmi érv nem szól a jácint ara mellett, mint az, hogy másnak nincs. Nem a legintelligensebb, nem a legjópofább, a beszédkészsége is csapnivaló, és szerintem nem is a legszebb papagájfaj. Szépek az olyan történetek, hogy valaki azért vesz meg egy ritka példányt, mert olyan rossz körülmények között van, hogy szem nem marad szárazon, de mihelyt elkel egy ilyen madár, az eladó rögtön hozatja a másikat helyette, hiszen van piaca. Az arák egyértelműen azért kerültek a kipusztulás szélére, mert kedvencként tartjuk őket. Persze, pusztul az élőhely, de még akadna pár odvas fa, ha lenne, aki beköltözne.

Donát
Előzmény: Document Link Icon
A teljes téma áttekintése.