Téma:Apró sztorik
Készítette:Tatai Sándor (WebMaster)
Dátum:2007.02.15, Csütörtök 0:06
Címszó:Válasz: Apró sztorikArra gondoltam, hogy jó lenne feleleveníteni ezt a topicot, mert méltatlanul merült a feledés homályába. Csilla remek kezdeményezése volt, én magam is szívesen olvasnék hasonlókat ezekről a lökött, bájosan agyalágyult tollas bohócokról.

Hogy mennyire kreatívak a madaraink ha játékról van szó, talán álljon itt Nagy Péter tenyésztő barátom jákó papagájának példája:
Egy kiállításon találkoztam Péterrel, beszélgettünk a madara kalitkája előtt (marha nagy kiállítási kalit volt egyébként), amikor Péter azt mondja nekem:
- Figyelj csak! - és egy amerikai mogyorót adott a jákónak.
Gondoltam, mi ebben a pláne, elveszi a mogyorót, hát igen. Meg is fogja enni, ilyet is láttunk már. Ami viszont ez után következett, hát én még olyat nem láttam:
A madár a csőrével feldobta a levegőbe a mogyorót, majd hirtelen előre hajolva a tarkójával kapta el azt. Egy vérbeli (értsd: nem magyar) focista sem csinálta volna különben! majd egy kis fejmozdulat, amitől a nyakán előre csúszik a mogyoró, kezd leesni, amikor egy hanyag mozdulattal a madár elkapta,megint a levegőbe dobta és kezdődött minden elölről. Mindezt a lehető legnagyobb természetességgel csinálta, percekig figyeltem, egyszer sem hibázott.
Péter elárulta még nekem, hogy erre ő nem tanította a madarat, ezt teljesen egyedül találta ki a jákó.!!


Előzmény: Document Link Icon
A teljes téma áttekintése.