Téma:hol lehet toll kivagasra szakdokumntaciot talalni?
Készítette:Don
Dátum:2008.04.29, Kedd 14:28
Címszó:Válasz: Válasz: Válasz: Válasz: Szárnytollak vágásaSzia!

Sok mindenben nem értek egyet.
A kézzel nevelés, ha nem futószalagon történik, és idejekorán elkezdődik, pont a madár faji identitásának bevésődésére esik, így a madár az ivari partnereit az emberek közül akarja majd kiválasztani. Így óriási a jelentősége abban, hogy egy kevés veleszületett ösztönnel rendelkező papagájfaj (pl. a fehér kakaduk többsége) nem fog sikeresen párbaállni. Viszont az ivarérés után meg megmarad a kötődése az emberekhez univerzálisan, nem pedig kizárólagosan a gondozójához. A családban tartott madaraknál ez igen fontos lehet!
Más. A repülés élménye csak a mi számunkra élmény, akik nem tudunk repülni. Szép ltvány a jákó repülés közben? Hát meglehet. Láttál már sast? Az viszont tényleg gyönyörű. Namármost egy sas, ha megkapja a mindennapi betevőt, soha nem fog önszántából repkedni (pláne nem több száz méter magasan keringeni), legfeljebb egyik pihenőhejéről a másikig. A papagájok mozgékonyabbak, de én pl. nem tudom rávenni a tritonomat, hogy berepülje a lakást, mivel elég esetlen a nagy szárnyaival, így inkább üvőlt, hogyha valahová el akar jutni. Mi meg odavisszük. :-)
K. Lorenz madarai is gyakran elkallódtak, ha végigolvasod azt az ominózus könyvet, melyre mindenki hivatkozik, akkor abból kiderül. A Salamon király gyűrűje egyébként kifejezetten gyerekkönyvnek íródott, a kiadó unszolására készült el, de lassan kezdem azt gondolni erről az amúgy fantasztikus könyvről, hogy többet árt, mint használ.

Donát
Előzmény: Document Link Icon
A teljes téma áttekintése.