Téma:Apró sztorik
Készítette:Gabi
Dátum:2007.02.16, Péntek 17:23
Címszó:Válasz: Válasz: Válasz: Apró sztoriksziazstok.
nekem egy nagysándor papagájom van.Ő már 2 hetes kora óta a családunk tagja.mivel egészen picike volt mikor hozzánk kerűlt hamar megszokta az emberi hangot és hat hónapos korára elkezdett beszélni.Az első szava a "kukucs" volt(Édesanyám játszott vele).Ezek után szinte minden héten új szavakat tanúlt illetve talált ki magának,és fúrcsa módon 1,5 éves korára teljesen kiszínesedett.Egy gyönyörű hím lett belőle.Mivel az idén már 3 éves lessz már mondhatni folyamatosan beszél.Ha hazajövünk akkor rögtön a " szia" szóval kezd és ezután jön a "kösszönnyél már hogy szia".Ha egy számára ismeretlen személy jön vendégségbe akkor megkérdezi hogy "ki az?".
És amit édesanyámmal művel az haláli.Először elkezdi énekelni hogy "lufika baba"(Lufinak Hívják a madarat).Aztán jön a többi "hát szia mit csinálsz?" aztán hogy biztosra menjen "ottvagy? , tudod?"
ezután "mi vagy te ? ,buta vagy buta? te k..va" és ezután elkezd úgy röhögni mint édesanyám.
Este mikor apám felkapcsolja a villanyt akkor" lekapcsolod majd apa?" esetleg ha nem láttja akkor "apa,apa" egyre hangosabban.Ha nem kapna választ akkor "apa holvagy apa" ha édesapám nem szól neki akkor anyához teszi fel a kérdést" szia tanya apa holvan apa".Ha megkérdezem hogy csucsulni akarsz akkor rögtön"aha" felel.A családban mindenki nevét tudja kivéve az öcsémét(Dávid).Pedig most már a nagyszüleim nevét is mondja(papó,mama).
Lehet hogy hihetetlennek tűnik hogy egy ilyen madár ennyit beszél de igaz. Többször próbáltam már felvenni de furcsamódon mindig akkor fejezi be.Kisebb korában sikerűlt rögzítenem pár érdekes beszélgetést de most már ki tud játszani.De dolgozok rajta hogy rögzítsem a beszédét.

Van egy érdekes eset is mikor a pap jött szentelni a házat akkor is kint volt és a pap mikor elkezdte a szokásos szövegét megkérdezte tőle hogy"mit csinálsz".A tiszteletes anyira meglepődött hogy mindent elfelejtett megcsinálni ami ilyenkor szokás.

H.Gabi.
Előzmény: Document Link Icon
A teljes téma áttekintése.