Téma:hol lehet toll kivagasra szakdokumntaciot talalni?
Készítette:Zsolt
Dátum:2008.04.28, Hétfő 22:12
Címszó:Válasz: Válasz: Válasz: Szárnytollak vágásaSzia Csilla,

Nagyszerű volt az olvasmány, tényleg érdekes egy olyan embernek aki távolról tiszteli a nagypapagájokat! Köszi!
Talán magyarul közzé kellene itt tenni, alapolvasmány...

Emellett viszont továbbra is azt állítom, a madár szárnytollának a levágása, az kimeríti az állatkínzás fogalmát, és pont egy olyan országban, mint Kanada??!!
Írom ezt azért, mert láttam már szabadon szárnyaló jákókak, felejthetetlen élmény.....

Érdekes én a jákós sztorin pont arra gondoltam, hogy végre hál isten elkezdett repülni, és akkor végre el lehet kezdeni tréningeztetni, már úgyis ismeri a környéket::)))
..mint a Salamon Király gyűrűjében a kakadu:)))

És végre bebizonyosodott, hogy ennek a kézzel nevelésnek, túl sok értelme nincs, sőt semmi- mert nem azon múlik a szoros viszony a gazda és a papagáj között.

2-3 eves korukban kezdodik, altalaban 2x egy evben, osszel, tavasszal. Az hogy mennyi ideig tart az valtozo a papagajoknal. Az amazonok kozott elterjedtebb az hogy az ivar erestol kezdve meg baratsagtalanobbak lesznek, foleg a himek. Most hogy tavasz van....papagajaink ertekelni fogjak ha beteszunk egy eros karton dobozt nekik..vagy ra a kali tetejere amit szet marcangolhatnak. Jo lefoglalas szamukra es a feszek rakas oszton frusztraciojat is enyhiti.

Don..Te tudsz nemetul, azt hiszem fogod ertekelni ezt az olvasmanyt. Munich egyetem kutatasa a kezzel nevelt papagajokrol amiben pld. emlitest tesz hogy a kezzel nevelt papagajok agresszivabbak tudnak lenni ..a szulo altal neveltek pedig stabilabb erzelmi allapotuak. Mondjuk ez abszolut nem lep meg :)

http://www.stub.unibe.ch/download/eldiss/04schmid_r.pdf
Előzmény: Document Link Icon
A teljes téma áttekintése.