| Ezt az oldalt találtam a pálmaolajjal kapcsolatban.http://www.biofilter.hu/tevekenysegek/kozuleti_etkezesi.htm
 Finomított, fehérített, dezodorált pálmaolaj
 
 A feldolgozott pálmaolaj kedvező élettani és alkalmazásbeli tulajdonságai miatt
 egyre nagyobb teret hódít modern korunk konyhájában. Délkelet-Ázsiában régóta
 sütnek-főznek ezzel a kíváló anyaggal, de Európában is egyre népszerűbbé válik
 számtalan előnye miatt.
 Kiegyensúlyozott, teljes egészében növényi alapú, koleszterinmentes zsiradék,
 mely körülbelül 50-50%-ban tartalmaz telített és telítetlen zsírsavakat. Mivel
 nagy a szilárd glicerol tartalma, a finomított pálmaolaj egyrészt igen szilárd
 (olvadáspontja 34-36°C), másrészt rendkívül nehezen oxidálódik, így igen hosszú
 az élettartama (minimum 2 év a gyártástól számítva).
 Sütés utáni rendszeres szűrés esetén felhasználhatósága lényegesen meghaladja a
 napraforgó étolajét, 240°C-t meghaladó füstölési pontja igen kedvező a
 legkülönbözőbb gasztronómiai alkalmazásoknál is. Használat után nem hagy
 kellemetlen szagot, mivel nem tartalmaz linolenikus savakat ill. ezek
 összetevőit. Egyéb keményített növényi zsiradékfajtákkal szemben a finomított
 pálmaolaj nem hidrogenizált, így tökéletesen használható nemcsak sütéshez, de a
 hagyományos magyar konyha ételeinél is.
 
 Mindegyik terméket Budapest területén 48 órán belül kiszállítjuk.
 
 Fel is hívtam őket 22 kg Btto: 4570.- Ft. De ahogy kivettem ez
 szobahőmérsékleten szilárd halamzállapotú, csak melegítésre lesz folyékony
 halmazállapotú.Olyasmi mint a margarin,csak pálmaolaj.
 Erika Te milyen pálma olajat adtál eddig a madárnak???
 Üdv:Veritka
 .
 |