Általános információk


Ezen az oldalon a technikai háttérinformációk, a felhasznált szakirodalom és még sok egyéb, kiegészítő információ található a honlapról.
Show details for A ParrotLandrólA ParrotLandról
Hide details for A ParrotLandrólA ParrotLandról

A ParrotLand 1998. februárjában jött létre. Én magam nagyon kedvelem a papagájokat és kicsit meglepődve vettem észre, hogy míg külföldön az interneten teljes domain-ek vannak díszmadaraknak szentelve, addig itthon szinte semmilyen hasonló anyag nincs kint a web-en. Arra gondoltam, hogy azért nem lenne teljesen haszontalan egy ilyen lap főleg azért, mert hát az itthoni szakirodalom enyhén szólva is szűkös. A ParrotLand célja tehát, hogy a magyar internetes életben hiányt pótolva hasznos információkkal lássa el a papagájkedvelőket kedvenceikről, lehetőleg a madártartás minden területét érintve. Ezen felül szeretnék egy kicsit nagyobb fórumot adni a madártenyésztőknek, mert úgy gondolom, hogy azok kapják a legkisebb nyilvánosságot, akik a legtöbbet dolgoznak ezekkel a madarakkal. Itt a ParrotLand-en a tenyésztők mindig ingyenesen hirdethetik magukat, ha vannak eladásra szánt fiókáik, azt én szívesen megjelenítem. Ez véleményem szerint jó a tenyésztőnek, jó a vásárlónak, és jó a madárnak is. A tenyésztőnek azért, mert az eladásra szánt madarait talán könnyebben, gyorsabban tudja értékesíteni, hiszen az eladásra szánt fiókák elhelyezése nem mindig oldható meg a madár számára is kényelmesen; a vevőnek azért, mert így a kereskedő nem tudja rátenni a maga százalékát, valamint valószínűleg sokkal több segítséget, információt fog kapni a madárról; és végül a madárnak azért, mert a költözés sokkal kevésbé viseli meg.

A site témáiról a főlap menüpontjai alapján képet kaphatunk, de érdemes benézni a címszavak mögé is, mert ott esetleg több, részletesebb információt is találhatunk, mint amennyit a címszó sugall. (pl. a tartás, idomítás oldalon találunk információkat a madarak beszerzéséről , beszoktatásáról, etetéséről is). Próbálok itt egy olyan anyagot összeállítani, melyben a kezdő és a haladó "profi" madárkedvelők, madártenyésztők is találhatnak számukra érdekes dolgokat.

Tatai Sándor

Show details for A weblap használataA weblap használata
Hide details for A weblap használataA weblap használata
A ParrotLand egy IBM Lotus Domino alkalmazás. A lap kialakításánál nagyon sok helyen támaszkodtam a Domino lehetőségeire. Természetesen különleges ismereteket a lap használata nem igényel, de néhány tudnivalót azért megemlítek a könyebb, gyorsabb használat érdekében. (megjegyzés: a fórumon jelenleg a JAVA-s szövegszerkesztő nem működik...) Remélem, ezzel a néhány aprósággal is tudtam segíteni a lap használatában.
Show details for Felhasznált és ajánlott irodalomFelhasznált és ajánlott irodalom
Hide details for Felhasznált és ajánlott irodalomFelhasznált és ajánlott irodalom

Dr. Romhányi Attila: A Föld papagájai (Dunakönyv, 1995)

David Alderton: Én és a madaram ( Park, 1995)

Siroki Zoltán: Díszmadarak a lakásban (Mezõgazda, 1994)

Lengyel Tibor: Madárbarát lexikon (kiadás elõtti példány)

Kovács Antal, Straub Péter: A hullámos papagáj (Natura, 1983)

Thomas Arndt: Lexicon of parrots

Show details for KöszönetnyilvánításKöszönetnyilvánítás
Hide details for KöszönetnyilvánításKöszönetnyilvánítás

Szeretném a köszönetemet ezúton is kifejezni

Dr. Romhányi Attilának, papagájszakértőnek, (többek között) a Föld papagájai c. könyv szerzőjének,

Lengyel Tibornak, madarász-szakértőnek, újságírónak, a Madárbarát lexikon szerzőjének (kiadás előtt),

Deák Jánosnak, aranykoszorús mertertenyésztőnek,

Diószeghy Sándornak, aranykoszorús mestertenyésztőnek, az Országos Madárbarát Klub tiszteletbeli elnökének,

Hegyi Ferenc tenyésztőnek,

valamint

Körösi Leventének, a Természetvédelmi Hivatal munkatársának

a sok hasznos tanácsért, információért és az átadott tapasztalatokért.


Az UniOffice Rendszerház vezetőjének

Kolesár Andrásnak

amiért engedélyezte, hogy a ParrotLand az UniOffice szerverén kapjon helyet, valamint, hogy a ParrotLand Domain bejegyzése szintén ezen a szerveren van karbantartva - térítésmentesen
Show details for SzaklektorokSzaklektorok
Hide details for SzaklektorokSzaklektorok
dr Romhányi Attila, (Betegségek, tartás, idomítás, etetés, fajismertetők)
Lengyel Tibor, (tartás, idomítás, fajismertetők)

Kiknek a segítségét és fáradozását ezúton is köszönömKérlek ha tetszik a lap, akkor add tovább másoknak is hogy van egy ilyen hely, vagy készíts hozzá egy link-et a saját weblapodról, valamint ha van pár perced, akkor a Fórumon írd meg a véleményedet. Köszönöm.
2007.02.06 11:29
Vissza a főlapra
websas.hu