Téma:betegek a madaraim
Készítette:Laikus
Dátum:2007.11.30, Péntek 2:48
Címszó:Válasz: Válasz: Válasz: Válasz: Válasz: betegek a madaraim



A hőkezelés veszélyei: http://www.muszeroldal.hu/measurenotes/csapo.pdf
Természetesen mindig kompromisszumokat kell kötni. A microhullámú sütő használatát meg érdemes elkerülni.
"A vírusok ellenálló képessége általában kicsi, nedves közegben általában 70 °C hőmérsékleten néhány perc alatt elpusztulnak. Száraz környezetben ehhez 100 °C hőmérsékletre van szükség. A fagyasztás konzerválja a vírusokat, de nem pusztítja el azokat. A fertőtlenítőszerek közül főleg a lúgok, a formaldehid, a szerves jódvegyületek és az aktív klórtartalmú szerek hatásosak a vírusok ellen." Természetesen külvilágon a vírusok egy idő után beszáradnak, károsítja őket az UV sugárzás, de a hideg, nedves környezetben sokáig fertőzőképesek maradhatnak.
Vagyis a forrástól számított időt nézve nem kell 30 perc a vírusok elpusztításához. Lényeg, hogy a tojás, hús maghőmérsékletén (belsejében) kell elérni a kívánt hőmérsékletet. (Hőkezelési eljárásokat a lépfene baktérium spórájának elpusztításához igazítják, az lényegesen magasabb ennél.)
Előzmény: Document Link Icon
A teljes téma áttekintése.