Téma:Hogy lehet tovább szelidítteni? VÁLASZOKAT!! LÉCCI
Készítette:Csilla
Dátum:2007.08.01, Szerda 23:53
Címszó:Válasz: etetés a kézzelnevelésnél-Szia Tunde,

Orulok neki hogy minden ilyen jol megy. Itt van a website a palma olajjal kapcsolatban. Heninek mar megkellett hogy erkezzen. http://www.junglepi.com/products/red_palm.html red palm oil .
Az enyemek a kanalrol is lenyaljak, szeretik, nem kapnak sokat belole mert jo zsiros meg kaloria dus.

En azt szoktam hogy megfozok nekik egy nagy labos: barna + vad rizs, quiona (nagyon talplalo, egeszseges), millet, kockakra vagott edes krumpli, hatalmas zacsko mirelit darabos zoldseg mix, meg ami zoldseg akar a hutobe, gabona spgetti tesztat, palm oil-t. Ezt megfozom mig minden eleg puha lesz benne, a rizsnek nem kell annyira puha lenni. Mikor mar megfot, belecsapok kis tokmagot, hantolt szotyit vagy akarmit de csak keveset. Felnyitok bab es lencse stb. konzervet jol atmosom es azt is a fazekba vagom :)) Jol osszekeverem, kiporciozom kis zacskokba es beteszem a fagyasztoba. Minden este ebbol kapnak felmelegitve..osszekeverve csiraztatott magokkal. Abszolut ne kell mester szakacsnak lenni..ami egeszseges azt bele a fazekba, csak ne legyen tul fozve. Az enyeim imadjak. Reggel kapnak felvagott gyumolcsot, friss zoldseget, salata feleket es bio pellet-et. Neha mogyoro vajjal megkent piritost, es hetente 2x-3x ..mag es mogyoro kevereket. Foldi mogyorot egyik sem kap mivel majdnem mindegyikben megtalalhato az aspergilosis penesz. Ha olyat eszunk ami nekik is jok akkor estenkent abbol kapnak, nem a lefagyasztott mixbol.

Teljesen igazad van az arak meretevel kapcsolatban. A tenyesztett arak nagysaga egyre kisebb es kisebb lesz reszben az eroltetett tapanyag levalasztas miatt es reszben a hianyos taplalkoztatas miatt is. Sokuk nem olyan aranyos..pld. tul nagy a fejuk a testukhoz kepest. Jo hallani hogy tobb tenyeszto otthon is ezt modszert tartja jonak, (szerintem jozan paraszti esszel is ez a logikus) hiszen jol lelettem hurrogva mikor regebben ezt tanacsoltam itt a parrotlanden. Nagyon orulok hogy ilyen lelki ismeretesen csinalsz mindent,nagyon szerencses a papid veled mint ahogy Te is vele :).
Előzmény: Document Link Icon
A teljes téma áttekintése.